Google+ - Socialno omrežje prihodnosti?


V zadnjih letih so se socialna omrežja zelo razširila. Sprva MySpace, ki pa je hitro razpadel predvsem na račun Facebooka, ki ga danes uporablja že več kot 500 milijonov aktivnih uporabnikov vseh generacij.

Tudi Google je že večkrat poskusil s svojimi rešitvami za socialno mreženje, a do zdaj brez uspeha. Orkut, omrežje namenjeno predvsem podjetjem, se ni prijel ljudi, podobno pa tudi Google Buzz, ki prav tako ni preveč priljubljen.
Google+Google+https://plus.google.com/welcome


Ta teden pa je gigant predstavil svoj nov velik projekt, Google+. Ta predstavlja novo socialno omrežje, ki se odlično pomeša med ostale Googlove storitve. Najdemo ga v meniju s storitvami na levi strani.

Osrednja funkcija Google+ so Krogi, s pomočjo katerih lahko točno določimo, kdo od prijateljev lahko vidi katere vsebine. Tako ni bojazni, da bi šef videl fotografije ali druge podrobnosti z zadnje zabave.


S prijatelji lahko klepetamo preko Google Talk, ki je vgrajen v spletno aplikacijo ali pa preko klepetalnic »Hangouts«, kjer lahko kadarkoli in kjerkoli začnete video klepet za določen krog. Pridruži se lahko do 10 oseb.
 Storitev Sparks nam posreduje različne novice o stvareh, ki nas zanimajo. Določimo le ključno besedo in storitev nam samodejno poišče povezane novice. Te lahko zlahka delimo s prijatelji na Google+. Sparks nekoliko spominja na RSS vire, le da ne išče samo po eni spletni strani, temveč po celem spletu.

Omrežje Google+ spremlja tudi odlična mobilna aplikacija, ki je sprva na voljo za Android, kmalu pa prihaja tudi različica za Applove naprave. Aplikacija omogoča deljenje stvari kadarkoli in kjerkoli, storitev »Instant Upload«, ki nam vsako zajeto sliko takoj naloži v oblak, kjer jo kasneje le uredimo in delimo s komerkoli želimo, poleg tega pa lahko spremljamo novice svojih prijateljev ter klepetamo v skupinskem klepetu s storitvijo »Huddle«.

Aplikacijo lahko prenesete brezplačno na Android Marketu, več informacij pa si preberite tukaj:http://www.google.com/mobile/+/

Omrežje Google+ je trenutno v poskusni fazi in je na voljo le za razvijalce ter preko povabila, ki pa ga lahko prejmete na forumu. Menim, da bo Google+ kmalu postal konkurenca Facebooku, ki postaja vedno manj priljubljen in ga zapušča vedno več ljudi.

Ni komentarjev: