Umaknjena prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 po Evropi razen v Nemčiji

Umaknjena prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 po Evropi razen v Nemčiji
The Wall Street Journal - Zgodba z Applovo zahtevo o prepovedi prodaje Samsungovega Galaxy Taba 10.1 v Evropi dobiva nove razsežnosti. Najprej je sodišče v Düsseldorfu izdalo začasno odredbo o prepovedi na področju celotne EU razen na Nizozemskem (tamkajšnje sodišče bo o tem odločalo 15. septembra), potem pa so Apple ujeli pri predložitvi neresničnega dokaznega gradiva. Nov zaplet je odločitev nemškega sodišča, ki je odpravilo začasno odredbo po vsej EU razen v Nemčiji, saj sodišče v Düsseldorfu naj ne bi imelo pristojnosti za vseevropsko odredbo.

Razlog je razlika med podjetjema Samsung Korea in Samsung Germany. Samsung je namreč vložil pritožbo, da nemško sodišče nima pristojnosti za prepoved poslovanja Samsunga Korea v na primer Sloveniji. Sodišče se je s tem strinjalo in odločilo, da lahko nemško sodišče le Samsungu Germany prepove prodajo izdelkov v Nemčiji.

Pri tem gre za povsem proceduralni zaplet. Sodišče pri umaknitvi prepovedi prodaje ni upoštevalo nobenih novih dokazov, ampak zgolj vprašanje pristojnosti. Postopek se bo, kot rečeno, nadaljeval 25. avgusta.

Vir:slo-tech.com, napisal: Matej Huš

Ni komentarjev: